Vooral in de zomermaanden zult u het verfrissende drankje ijsthee waarderen. Als je er een paar ijsblokjes aan toevoegt, krijg je een heerlijk drankje dat je de hele zomer aangenaam zal begeleiden.
- Een ander voordeel zijn meerdere varianten ijsthee.
- Je kunt dus altijd precies naar jouw smaak kiezen.
- Iemand geeft de voorkeur aan klassieke zwarte thee en anderen geven de voorkeur aan exotische melanges of groene ijsthee.
IJsthee kan ongezoet worden gedronken om de oorspronkelijke smaak naar voren te brengen. Maar er is geen zonde als je het verbetert met suiker of honing. IJsthee hoeft niet alleen maar een dorstlesser te zijn. Het kan het drankje zijn dat de sfeer bepaalt voor een middagbijeenkomst met vrienden of zakenpartners.
Hoe ijsthee te maken
Er zijn een groot aantal instructies en recepten voor het bereiden van ijsthee op internet. Je kunt je erdoor laten inspireren en je eigen creatie maken, of het beproefde advies volgen.
- Klassieke ijsthee maak je snel en eenvoudig.
- Kies gewoon een soort thee (groen, kruiden, fruit) en zet deze in heet water.
- Voeg naar smaak suiker of honing toe na iets afkoelen.
- Een interessant alternatief is agavesiroop.
- Als je verse muntblaadjes en schijfjes citroen in de gekoelde thee doet, krijgt de thee een frisse toets.
- Voeg op het einde nog een paar ijsblokjes toe en je proeft het.
IJsthee kan ook koud worden bereid door er theebladeren aan toe te voegen. Deze worden in een bak met koud water geplaatst en zes tot twaalf uur laten trekken. Deze methode wordt gebruikt als je de bitterheid wilt verminderen en de natuurlijke zoetheid van de thee wilt benadrukken. IJsthee is ook gunstig voor onze gezondheid, vooral omdat het een grote hoeveelheid antioxidanten bevat. Het drinken van ongezoete thee wordt ook aanbevolen voor reductiediëten en een gezonde levensstijl. Het bevat een volledig verwaarloosbare hoeveelheid calorieën.