De schoonheid van Australië


Australië is het grootste land in Oceanië en het oudste bewoonde continent. De inheemse bevolking van Australië zijn Aboriginals. Vandaag de dag leven deze Aboriginals voornamelijk in afgelegen gebieden en vormen ze ongeveer 3% van de bevolking van Australië. Er waren ooit meer dan een half miljoen Aboriginals in Australië, van wie velen omkwamen als gevolg van de Britse kolonisatie; in 1769 zeilde de Britse luitenant James Cook naar Australië en vanaf 1829 werd Australië geleidelijk een Britse kolonie.

Australië heeft zes staten en twee territoria op het vasteland. Elke staat heeft zijn eigen gouverneur; sinds 1908 is Canberra de hoofdstad. De grootste stad is echter Sydney. Hier staat het beroemde Sydney Opera House. Het gebouw is een artistiek monument. Het heeft een operazaal en een concertzaal en huisvest het grootste orgel ter wereld.

Opera v Sydney

De stad Melbourne is beroemd vanwege het Australian Open tennistoernooi en heeft veel parken en tuinen. De beroemdste is de Royal Botanic Gardens. Uluru-Kata Tjuta National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de thuisbasis van de grootste monoliet ter wereld, die 348 meter hoog is. In Queensland vind je het grootste koraalrif ter wereld, bestaande uit 3000 koraalriffen. Deze plek wordt veel bezocht door toeristen die graag duiken. Hier zijn naast prachtig koraal ook veel mooie vissen, dolfijnen en zelfs haaien te zien.

Austrálie

Australië staat ook bekend om zijn vele prachtige dieren. Als je het woord Australië hoort, denk je waarschijnlijk aan kangoeroes, koala\’s en Tasmaanse duivels. Er zijn ook veel giftige slangen en reusachtige grote witte haaien in de zee.

Veel beroemde acteurs komen uit Australië. Mel Gibson, Russell Crowe en Simon Baker van The Mentalist. Australische actrices zijn onder andere Nicole Kidman en Phoebe Tonkin.