Alledaagse ecologie


Als je de planeet wilt redden en niet bang bent om een beetje na te denken over je acties, vraag ik je dringend om na te denken over hoe je de planeet beschermt en hoeveel schade je de planeet toebrengt. Wat kun jij doen voor de planeet?
plastové láhve
– Verminder het plasticverbruik thuis
.
Als we om ons heen kijken, worden we omringd door veel plastic producten. Het grootste nadeel is plastic wegwerpverpakking, die in kleine hoeveelheden wordt gebruikt en te duur is om te produceren. Bovendien, wat gebeurt er met deze plastics nadat ze zijn weggegooid? Wegwerpverpakkingen worden niet vaak gerecycled, dus ze verdwijnen nooit van de aardbodem en worden altijd ergens opgeslagen. Als je de hoeveelheid plastic in je huis vermindert, help je de planeet en jezelf, omdat je niet zult verdrinken in plastic afval. Neem bij het boodschappen doen stoffen zakken mee voor groenten, fruit en gebakken producten en richt je op onverpakt voedsel. Er zijn vaak nieuwe winkels in steden die onverpakt voedsel per gewicht verkopen, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Als je bijvoorbeeld geen mineraalwater of melk in plastic koopt, kun je veel extra geld besparen.
láhev vody
Een goede scheiding van gebruikt plastic is ook belangrijk. Vuil plastic mag niet worden weggegooid en yoghurtbekers moeten bijvoorbeeld worden gewassen voordat ze worden weggegooid. Afval scheiden maakt het makkelijker om het verder weg te gooien, omdat plastic gerecycled kan worden in plaats van naar de stortplaats
.
-Denk na als je boodschappen doet
.
Als je eten koopt, zoek dan naar eten dat niet in plastic is verpakt en koop geen onnodige artikelen die je niet zult gebruiken. Denk bij het boodschappen doen na over wat je echt nodig hebt en wat je gewoon wilt hebben.
– [24] Gooi overtollig voedsel niet weg
.
Als je voedsel over hebt dat je niet meer kunt verwerken, doe er dan iets mee in plaats van het weg te gooien. Laat het bijvoorbeeld door een buurvrouw opeten of doneer het aan een dakloze. Na verloop van tijd zul je leren met je voedsel om te gaan zodat je niet zonder voedsel komt te zitten en middelen verspilt.